Logistiek Engineer/Product Owner

Avalex is een onderneming in afval- en grondstoffenmanagement en verzorgt de inzameling van grondstoffen voor de zes aangesloten gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar. Avalex werkt samen met haar gemeenten toe naar een gemeenschappelijk afvalbeleid om “Van Afval naar Grondstof” te gaan. Avalex draagt op deze manier bij aan een schone en duurzame samenleving. We zijn een ambitieuze, relatief jonge en groeiende organisatie, waar rond de 220 enthousiaste medewerkers werkzaam zijn. Voor de organisatie zoeken wij een


Logistiek Engineer/ Product Owner

(36 uur)


Verantwoordelijkheden:


Als Logistiek Engineer/ Product Owner ben je verantwoordelijk voor het vormgeven en analyseren van de operatie. Daarnaast leid je als Product Owner de verdere doorontwikkeling van de operationele systemen, zoals onze routeoptimalisatie software, teneinde de prestaties van de actuele en toekomstige operatie van Avalex te verbeteren.


Analyses en rapportages:

Ordent informatie, herkent patronen, opvallende wijzigingen en afwijkingen in data en interpreteert de data, rekening houdend met organisatieontwikkelingen en invloeden op het primaire proces (weersomstandigheden, wet- en regelgeving). Analyseert de achterliggende oorzaken hiervan. Werkt op deze wijze aan een constante verbetering van de bedrijfsvoering van Avalex. Controleert de betrouwbaarheid van de gegevens en maakt een inschatting van de relevantie en maakt melding daarvan bij de betreffende verantwoordelijken. Adviseert over mogelijke oplossingen. Is key-user van de rapportage software Qlik Sense.


Werkprocessen:

Beheert de werkprocessen van het team Bedrijfsbureau en beschrijft de werkprocessen zodanig dat deze bekend en uitvoerbaar zijn voor de betreffende medewerkers. Volgt ontwikkelingen en past de werkprocessen aan wanneer nodig. 

Systemen:

De Logistiek Engineer/ Product Owner is een drijvende kracht achter de doorontwikkeling van onze systemen. Als project manager inventariseer je de behoeftes van de business en vertaalt deze naar userstories. Je prioriteert de userstories op basis van vooraf vastgestelde optimalisatie criteria. Na oplevering zorg je voor de testing en monitor je deze functionaliteiten zodra ze geïmplementeerd zijn.

Indien nodig ga je samen met je collega’s op zoek naar grondoorzaken van problemen en los je deze op. Je weet de interne organisatie mee te nemen, daar waar nodig, door het creëren van draagvlak voor komende wijzigingen. Overtuigen met cijfers is je natuur, maar tevens ben je in staat goed te luisteren en door te vragen. 


De ideale kandidaat?

.         - Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en 5 jaar werkervaring;

·         - Je hebt ervaring met logistieke processen en procedures;

·         - Je hebt bij voorkeur kennis van de afval- en milieubranche, registratieprocessen, informatiestructuren en informatiesystemen;

·         - Je hebt goede uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van analyses en het formuleren van rapportages en verbetervoorstellen (ervaring met Lean is een pré);

·         - Je bent kosten bewust;

·         - Je bent verbindend en in staat prioriteiten te stellen;

·         - Je bent nauwkeurig, collegiaal, initiatiefrijk en resultaatgericht;

·         - Je hebt ervaring met project management;

.         - En je hebt ervaring met software delivery (ervaring met scrum is een pré).


 Wij bieden een: 

  • ·         tijdelijke dienstverband van 1 jaar met als doel een vast dienstverband
  • ·         uitdagende en zelfstandige functie binnen een hecht team
  • ·         salariëring passend bij de zwaarte van de functie 
  • ·         Individueel Keuzebudget van 17,05%
  • ·         pensioenregeling bij het ABP

Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Willem Stronkhorst, Directielid Uitvoering, tel. 06-13021546.

Enthousiast?

Stuur dan je sollicitatiebrief en C.V. uiterlijk 20 september naar Pascale Metz, HR-adviseur. Kijk voor meer informatie en/of om te solliciteren op onze website: https://werkenbij.avalex.nl/.

Procedure
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) en een referentiecheck zijn onderdeel van de selectieprocedure. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van een assessment. Voor deze functie wordt de in- & externe werving tegelijkertijd opgestart.